Obyvatelia sa pripravujú na oslavy Dňa mesta

07.10.2008 Snina

Snina 7. októbra (TASR) - V Snine vrcholia prípravy na Dni mesta, ktorými si obyvatelia okresného sídla, ale aj okolitých obcí pripomenú 665. výročie prvej písomnej zmienky o meste.
Oslavy mesta, 15. výročia Galérie Andreja Smoláka a 15. medzinárodného výtvarného festivalu vyvrcholia v piatok 10. októbra.
\"Slávnosti sa v meste konajú od 21. septembra. V priebehu dvoch týždňov tvorili u nás svoje diela desiatky maliarov zo 16 krajín sveta. Sú medzi nimi umelci z Bieloruska, Česka, Portugalska, Kuvajtu a pod. Medzitým sme na námestí inštalovali plastiku rakúskeho umelca Odina Mohammeda Rosenzweiga - Plačúca zemeguľa a uskutočnilo sa množstvo ďalších kultúrno-spoločenských a umeleckých podujatí. Tie vyvrcholia počas nadchádzajúceho piatka, \" uviedol dnes pre TASR primátor Sniny Štefan Milovčík. Dodal, že vo štvrtok odhalia na sninskom námestí najdlhší obraz sveta, ktorý meria 655 metrov. Milovníci módy si prídu na svoje v rámci Módnej show 3. tisícročia, milovníci tanca budú mať možnosť vidieť pravé írske tance. Oslavy vyvrcholia slávnostnou svätou liturgiou, udelením cien mesta a čestného občianstva a galavečerom.
Séria podujatí sa začala v Snine manifestáciou mieru 21. septembra. \"Keďže je tento deň vyhlásený Organizáciou Spojených národov za Svetový deň bez zbraní, pripojili sme sa k tejto výzve akciou pod názvom Chceme, aby bol svet bez zbraní, \" doplnil primátor.
 

Vyberte región